Makaróny se sýrem, pepřem a čekankou - recept cpt. Cooka
Maccheroni cacio, pepe e radicchio
4 porce:  25 dkg dlouhých čerstvých makarónů, 15 dkg pecorina romano, 1 hlávka červené čekanky, 10 dkg pancetty nakrájené na kostičky, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl, celý pepř
Malou červenou čekanku očistěte, omyjte, dobře osušte, podélně nakrájejte na proužky a osušte je utěrkou. Nastrouhejte sýr pecorino, vložte ho do misky, přidejte lžičku nahrubo mletého pepře a dobře promíchejte.
Těstoviny uvařte v dostatečném množství mírně osolené vody al dente. Rozehřejte pánev s nepřilnavým povrchem a několik minut na ní jemně opékejte slaninu bez koření, dokud nepustí tuk. Přidejte čekanku a za stálého míchání ji 1 minutu restujte na prudkém ohni. Odložte si 4 lžíce vody z vaření těstovin, ty pak zceďte a nasypte je do nádoby se sýrem pecorino spolu s odloženou vodou a olejem. Dobře promíchejte, abyste získali krémovou omáčku, pak přidejte čekanku s pancettou, znovu promíchejte a podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka