Masové cannelloni s rajčaty - recept cpt. Cooka
Cannelloni di carne al pomodoro
4 porce: 40 dkg mletého masa (směs vepřového, hovězího a telecího), 50 dkg třešňových rajčat, 25 dkg čerstvých vaječných lasagní, 5 dkg strouhanky, mléko, 1 vejce, 5 dkg grana padano, 3 dkg piniových semínek, 8 dkg nasekané vařené šunky, 1 stroužek česneku, 1 hrst bazalky, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
V míse smíchejte mleté maso, vařenou šunku, 2/3 nastrouhaného sýra grana padano, vejce, strouhanku namočenou v mléce a vymačkanou, piniové oříšky, 4-5 nasekaných lístků bazalky, sůl a pepř.
Oloupaný stroužek česneku osmahněte v malém hrnci na pár lžících oleje. Přidejte omytá a rozpůlená cherry rajčata a omáčku 2-3 minuty povařte. Polovinu cherry rajčátek rozmačkejte vidličkou a vařte další 3-4 minuty. Vyjměte česnek, osolte a opepřete, přidejte několik nasekaných lístků bazalky a vypněte oheň, aby byla omáčka mírně řídká.
Připravenou náplň rozdělte na tolik kousků, kolik máte obdélníků čerstvých těstovin. Vyválejte do válečku s délkou, jakou má kratší strana lasagní. Položte je na kratší stranu těstovinových obdélníků a srolujte do trubiček cannelloni. Do obdélníkové zapékací misky nalijte třetinu připravené omáčky a opatrně na ni položte polovinu cannelloni. Přikryjte další třetinou omáčky a navrch položte další řadu cannelloni. Nakonec je přelijte omáčkou a posypte zbylým sýrem Grana. Přikryjte je alobalem a pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 180°. Odstraňte fólii a zapékejte cannelloni odkryté dalších 15 minut. Před podáváním na jednotlivých talířích je vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočinout.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka