Tartaletky s cizrnovým krémem - recept cpt. Cooka
4 porce: 15 dkg předvařeného kuskusu, 2 bílky, 1.25 dl vody, 4 dkg strouhaného parmazánu, kousek másla, 20 dkg konzervované cizrny, 1 snítka rozmarýnu, 1 červená cibule, 1 chilli paprička, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
Kuskus dejte do velké mísy se špetkou soli, promíchejte a zalijte studenou vodou. Nechte jej stát, dokud se nevstřebá všechna tekutina. Ušlehejte bílky a vmíchejte je do kuskusu spolu s nastrouhaným parmazánem a špetkou pepře. Vymažte kulaté formy podle počtu porcí, dno vyložte kusem pečicího papíru a rozprostřete do nich kuskus, přičemž uprostřed nechte prohlubeň. Pečte je 15 minut při 180° s ventilátorem.
Cizrnu dobře slijte a rozmixujte ji s polovinou oloupaných jehliček rozmarýnu, pořádnou špetkou soli, kouskem chilli papričky a kapkou oleje. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Vyklopte tartaletky z formy, otočte je a naplňte dutinu cizrnovým krémem, poté je ozdobte nakrájenou cibulí, zbylým rozmarýnem a zbylou chilli papričkou. Koláčky podávejte teplé.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka