Klobáskové a fenyklové ragú s orecchiette - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 klobásy (syrové, vepřové), 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1/2 lžičky fenyklu, 1 salátový fenykl, 1 stroužek česneku, 1 lžička chilli vloček, 1.5 dl bílého vína, 1 lžíce celorznné hořčice, 25 dkg
těstovin orecchiette, sůl, estragon, citrónová šťáva, mletý pepř
Olej rozehřejte ve velké nepřilnavé pánvi na středně silném ohni. Přidejte klobásky zbavené střívek a nadrobené na malé kousky a za občasného míchání je restujte 10 minut nebo dokud nezhnědnou a nezkřehnou. Trochu snižte teplotu, přidejte na pánev nadrobno nakrájenou cibuli, drcená fenyklová semínka a fenykl nakrájený na tenké plátky. Povařte 5 minut, dokud nezezlátnou a nezměknou. Přidejte nasekaný česnek a chilli vločky a vařte ještě minutu. Přilijte víno, seškrábejte dno pánve, abyste odstranili všechny zkaramelizované přichycené zbytky, a pak vařte 5 minut, dokud se víno téměř úplně nezredukuje. Vmíchejte hořčici.
Mezitím uvařte těstoviny recchiette podle návodu na obalu, slijte je a ponechte si asi 250 ml vody z těstovin. Do těstovin můžete volitelně přimíchat čerstvě nasekaný estragon a citronovou šťávu. Na prudkém ohni přidejte uvařené těstoviny do ragú spolu s takovým množstvím vody z těstovin, aby vznikla lehká omáčka, a promíchejte. Posypte černým pepřem a odloženými snítkami fenyklu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka