Frittata s chorizem a sladkými bramborami - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 batáty, 1 šalotka, 2 stroužky česneku, olivový olej, 10 dkg choriza, 6 vajec, 2 lžíce zelené petrželky kudrnky, 10 dkg gruyèru, mletá paprika, 4 lžíce majonézy, 10 dkg míchaného salátu, sůl, mletý pepř
Předehřejte gril v troubě. Sladké brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Oloupejte a nakrájejte šalotku a polovinu česneku a osmažte je na pánvi s trochou olivového oleje. Chorizo nakrájejte na plátky a přidejte je na pánev spolu s nakrájenými sladkými bramborami. Smažte několik minut, dokud chorizo není křupavé. V míse rozšlehejte vejce s nasekanou petrželkou a strouhaným sýrem, ochuťte paprikou, solí a pepřem. Vejce nalijte do pánve, snižte teplotu a nechte ztuhnout. Pokračujte v pečení pod grilem po dobu 5 minut.
V misce smíchejte majonézu s rozdrceným česnekem a ochuťte paprikou. Vyjměte frittatu z trouby a ozdobte ji petrželkou. Chcete-li frittatu snadno vyjmout z pánve, zatřeste s ní během pečení a vyjímejte ji silikonovou stěrkou. Podávejte se salátem a česnekovou majonézou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka