Moderní rizoto z Voghery - recept cpt. Cooka
Risotto alla vogherese - la versione moderna
4 porce: 32 dkg rýže Vialone Nano, 8 dkg másla, 8 dkg pecorina, 6 dkg rukoly, 2 kapie z Voghery, bílé víno, olej, sůl
Rýži opražte nasucho se špetkou soli. Podlijte trochou bílého vína a vařte asi 16 minut, přičemž po troškách přidávejte vroucí vodu. Papriky (zelené kapie) očistěte, odstraňte semena a bílá vlákna. Polovinu spolu s rukolou prožeňte odšťavňovačem. Druhou část smažte 2 minuty v rozpáleném arašídovém oleji, nechte okapat, odstraňte slupku a nakrájejte je na malé kousky. Smíchejte rizoto s paprikovou šťávou (část jí si odložte), máslem a strouhaným sýrem pecorino. Servírujte zakápnuté odstředěnou šťávou, s osmaženou paprikou a rukolou podle chuti.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka