Tradiční rizoto z Voghery - recept cpt. Cooka
Risotto alla vogherese - la versione tradizonale
4 porce: 1 l hovězího vývaru, 32 dkg rýže Carnaroli, 8 dkg másla, 8 dkg grana padano, 2 kapie z Voghery, 1 šalotka, bílé víno, sůl, mletý pepř
Šalotku očistěte, nakrájejte a orestujte na pánvi s kouskem másla. Papriky (zelené kapie) očistěte, odstraňte z nich semena a bílá vlákna, nakrájejte je na nudličky a přidejte je k šalotce. Nechte je 2 minuty zvláčnět, přidejte naběračku vývaru a vařte, dokud nezměknou a tekutina se neodpaří. Z pánve odeberte lžíci paprik a dejte je stranou, abyste mohli pokrm nakonec ozdobit. Rýži osmahněte na pánvi se šalotkou a paprikou, přidejte trochu bílého vína a rýži vařte, přičemž po troškách přidávejte vývar. Vypněte oheň, podle chuti osolte a opepřete a poté vmíchejte zbylé máslo a nastrouhaný parmazán. Rizoto nechte 5 minut přikryté a servírujte s paprikami, které jste si nechali stranou, a s trochou pepře.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka