Avokádové pesto - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 avokádo, 1/2 limetky, 2 dkg pistácií, 1 jarní cibulka, koriandrové lístky, sůl, růžový pepř
Avokádo rozkrojte napůl, odstraňte středovou pecku a vydlabejte dužinu. Do mixéru dejte čerstvou jarní cibulku nakrájenou na kousky, nasekané pistácie, několik lístků čerstvého koriandru a špetku soli. Mixér krátce zapněte, abyste všechny ingredience nasekali, ale ještě nerozmělnili na kaši. Přidejte avokádovou dužinu a šťávu z limetky. Znovu míxujte, až vznikne homogenní krém.
Avokádový krém přendejte do mísy, přidejte mletý růžový pepř z několika zrnek a ozdobte lístky čerstvého koriandru. Z avokádového pesta připravte chutnou bruschettu nebo ho přidávejte k pokrmům z rýže.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka