Bucatini s trapánským pestem - recept cpt. Cooka
Bucatini con pesto alla trapanese
4 porce: 32 dkg těstovin bucatini, 5 dkg bazalky, 25 dkg zralých rajčat, 5 dkg loupaných mandlí, 2 dkg strouhaného pecorina, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř
Na sporák postavte velký hrnec s vodou. Rajčata omyjte pod tekoucí vodou, a když se voda přivede k varu, několik minut je v ní spařte. Pak je vyjmete děrovanou naběračkou a nechte je vychladnout. Po vychladnutí rajčata oloupejte a vložte je do mixéru nebo hmoždíře. Přidejte bazalku, mandle a česnek a několik minut mixujte nebo drťte. Přidejte nastrouhaný sýr pecorino a směs přendejte do mísy. Osolte, opepřete, pokapejte olejem a dobře promíchejte. V hrnci přiveďte k varu velké množství osolené vody. Špagety uvařte al dente podle pokynů na obalu. Těstoviny slijte a přelijte pestem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka