Pohanka s fazolovým ragú - recept cpt. Cooka
Grano saraceno con ragù di fagioli
4 porce:  2 sklenky pohanky, 50 dkg rajčatového pyré, 50 dkg vařených borlotti (žíhaných) fazolí, 1  cibule, chilli podle chuti, mletý pepř, zelená petrželka, 2 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl
Pohanku vložte do hrnce s dvojnásobným objemem vody, přiveďte k varu, přidejte špetku soli, přikryjte pokličkou a vypněte oheň: hotová bude asi po 15 minutách, až vstřebá všechnu vodu. Polovinu uvařených fazolí borlotti rozmixujte a v případě potřeby přidejte trochu vody. Do hrnce dejte olej, přidejte jemně nakrájenou cibuli, rajčatovou passatu, chilli papričku, pepř a špetku soli. Vmíchejte fazolové pyré, přidejte zbývající celé fazole a přikryté vařte asi 15 minut. Pohanku podávejte s výslednou fazolovou omáčkou, nasekanou čerstvou petrželkou a pokapanou extra panenským olivovým olejem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka