Lasagne s čekankou - recept cpt. Cooka
Lasagne al radicchio
4 porce: 25 dkg čerstvých lasagní, 30 dkg červené čekanky di Chioggia, 20 dkg italského sýra fontina, parmazán podle chuti, sůl, mletý pepř, extra virgin olivový olej, 8 dl bešamelové omáčky
Očistěte čekanku a nakrájejte ji na proužky (část si nechte stranou. Na pánvi rozehřejte trochu oleje, přidejte čekanku a nechte ji 10 minut dusit na mírném plameni. Podle chuti osolte a opepřete. Sýr fontina nakrájejte na kostičky a dejte stranou. Bešamel dobře promíchejte s předem podušenou a vychladlou čekankou.
Vezměte zapékací misku, na dno rozetřete několik lžic bešamelové omáčky, položte plátky čerstvých těstovin, přidejte bešamelovou omáčku s čekankou a na kostičky nakrájenou Fontinou a posypte Parmigiano Reggiano. Tento postup opakujte, dokud neskončíte se všemi přísadami. Nakonec je přelijte bešamelovou omáčkou, posypte parmigiano reggiano a obložte odloženými proužky čekanky. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 25 minut. Vyjměte z trouby, počkejte několik minut, pak nakrájejte na porce a podávejte horké.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka