Rizoto s liškami - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg rýže Arborio, 40 dkg lišek, 2 dl suchého bílého vína, 1 l kuřecího vývaru, 1 šalotka, 2 dkg másla, 3 snítky zelené petrželky, 1 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 7 dkg nastrouhaného parmazánu, 4 dkg másla
Lišky připravte tak, že nožičky oškrábete nožem a poté očistíte kartáčkem hlavičky. Jemně je opláchněte a osušte. Šalotku nakrájejte najemno. Rozehřejte hrnec s olivovým olejem a přidejte šalotku a rýži. Míchejte, dokud není rýže lesklá. Přilijte bílé víno a nechte ho vstřebat. Poté za stálého míchání postupně přidávejte horký vývar po dobu 18 minut.
Lišky restujte na másle se špetkou soli 8 minut a pravidelně míchejte. Petrželku nasekejte nadrobno a přidejte ji k houbám už mimo oheň s trochou pepře. Když je rýže uvařená, vmíchejte do ní máslo a parmazán. Rizoto ihned podávejte se smaženými liškami.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka