Rillettes ve stylu Le Mans - recept cpt. Cooka
Rillettes façon Le Mans
6 porcí:  1 kg vepřové krkovičky, 50 dkg vepřového sádla, 6 lžiček soli, 6 lžiček mletého pepře
Vepřovou krkovičku nakrájejte na 3 cm velké kostky. Rozpusťte sádlo v hrnci na středním ohni. Snižte teplotu na mírný oheň, přidejte kostky vepřového a přikryté duste asi 4 hodiny. V polovině vaření je vydatně osolte a opepřete. Každou hodinu kousky obracejte, dokud se maso při dotyku vařečkou nerozpadá.
Vyprázdněte hrnec, tuk nechte v něm a kousky masa vyberte do misky. Ručně ho natrhejte a dobře v míse promíchejte se 3/4 tuku. Misku vložte do chladničky a každých 15 minut míchejte po dobu 1,5 hodiny, abyste získali homogenní rillettes. Pak je nechte 8 hodin odpočívat v lednici. Uchovávejte je v lednici a snězte do 4 dnů, rillety vyjměte z chladničky 30 minut před konzumací.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka