Kachní prsa plněná dýní a pomerančem - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 kachní prsíčka, 50 dkg tykve, 1.5 pomeranče na šťávu, 1 pomeranč do nádivky, 1 lžička směsi koření (mletý hřebíček, pepř, muškátový oříšek a zázvor), 2 lžíce tekutého medu, 2 lžíce aceta balsamica, 2 snítky koriandrových lístků, 2 dkg másla
Vyjměte kachní filé z lednice. Dýni omyjte, zbavte semínek a vláknitého jádra a nakrájejte na malé kostičky. Vymačkejte šťávu z pomerančů a další pomeranč oloupejte, vyloupejte dílky a nakrájejte je na dva nebo tři kusy. Ve velké pánvi rozpusťte máslo, přidejte na kostičky nakrájenou dýni, med a koření a na mírném ohni restujte. Po 10 minutách přidejte pomerančovou šťávu, přiklopte, poduste 5 minut, poté sejměte pokličku, přidejte dílky pomeranče a nasekaný koriandr a dovařte ještě 3 minuty. Udržujte se v teple.
Kachní filé položte před sebe. Nožem nařízněte tukovou vrstvu a poté do masa udělejte zářez rovnoběžně s tukovou vrstvou) Lžící zvětšete řez a naplňte jej předchozím přípravkem. Filety dobře zabalte a zavažte provázkem, aby nádivka držela na místě. Kachní prsa smažte 8 minut na tučné straně, tím se zbavíte většiny tuku, který slijte, prsa obraťte a pokračujte ve smažení na masité straně po dobu 6 minut, uvnitř chceme dostat stále růžové maso. Podávejte horké se zbylou nádivkou.
Příloha: tagliatelle
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka