Zapečené vejce po ivančicku - recept cpt. Cooka
6 porcí:  6  vajec, 20 dkg sterilovaného chřestu, 10 dkg tvrdého sýra, 10 dkg másla, 10 dkg šunky, 1  pórek, 12 dkg omáčky Mornay (viz příslušný předpis), 1 dl octa, mletý pepř, saturejka, sůl
Vejce vyklepneme do vařící octové vody a 5 minut vaříme na tzv. ztracená vejce. Opatrně je vyjmeme z vody, necháme okapat v utěrce, zabalíme je do plátku šunky a klademe do máslem vymazané ohnivzdorné misky. Na každé vejce položíme 1 špalíček chřestu. Omáčku Mornay promícháme s nakrájeným pórkem, ochutíme saturejkou, pepřem a solí, přelijeme na každé vajíčko, vše zasypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéci do růžova. Zdobíme petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka