Topinamburové velouté s kari - recept cpt. Cooka
Velouté de topinambours au curry
4 porce: 50 dkg topinamburů, 1 kostka kuřecího vývaru, 7.5 dl vody, 1 lžička medu, 1 lžička karí koření, 1.5 dl smetany, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý bílý pepř
Rozpusťte kostku bujónu ve vroucí vodě. Topinambury důkladně omyjte a nakrájejte je na kostky, aniž byste je loupali. V kameninovém hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte na kostičky nakrájené topinambury. Za stálého míchání smažte 5 minut na mírném ohni. Přidejte kari a med, aby trochu zkaramelizovaly. Do hrnce nalijte kuřecí vývar a přiveďte ho k varu. Přidejte tekutou smetanu a přikryté nechte 30 minut vařit. Rozmixujte v mixéru nebo ponorným ručním mixérem, abyste získali hladké krémové velouté. V případě potřeby dochuťte pepřem a solí.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka