Nadýchané plněné biskvity - recept cpt. Cooka
12 kusů:  50 dkg hladké mouky (plus trochu na vál), 1.5 lžičky soli, 1 lžíce jedlé sody, 1/4 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička moučkového cukru, 1.5 lžičky mletého pepře, 1 šálek másla, 4  šalotky, 3 lžíce jemně nasekaného rozmarýnu, 3 lžíce jemně nasekané šalvěje, 1 lžíce fenyklu, 1.5 šálku podmáslí plus další na potírání
Umístěte mřížku doprostřed trouby, předehřejte ji na 220 °C. Ve velké míse promíchejte sůl, jedlou sodu, prášek do pečiva, cukr a pepř s moukou. Přidejte máslo nasekané na malé kousky a prsty ho vmíchejte do suchých přísad, rozmačkejte a promíchejte, aby se obalilo moukou, až vám vzniknou ploché kousky velikosti hrášku. Přidejte na tenké plátky nakrájenou salotku, rozmarýn, šalvěj a semínka fenyklu a promíchejte rovnoměrně. Přilejte podmáslí a směs míchejte vidličkou, dokud se nevytvoří řídké těsto. Vyklopte těsto na lehce pomoučněný povrch a jednou nebo dvakrát ho prohněťte, aby se do něj dostaly všechny případné sypké kousky.
Těsto rozválejte na obdélník o rozměrech 25x20 cm. Pomocí velkého nože ho příčně rozkrojte na polovinu a jeden díl položte na druhý. Obdélník otočte tak, aby k vám byla delší strana nejblíže, a těsto opět příčně rozřízněte na polovinu. Položte jeden kus na druhý. Tímto postupem se vám při pečení vytvoří oddělené vrstvy. Těsto otočte a znovu rozklepejte na obdélník o původních rozměrech. Rozkrojte ho na 4x3 stejné díly. Biskvity položte na pergamenem vyložený plech, rovnoměrně rozdělte a dejte na 10 minut zmrazit.
Vrchní část lehce potřete podmáslím a pečte dozlatova, 22-26 minut, v polovině pečení plech otočte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka