Krémová bramborová kaše - recept cpt. Cooka
8 porcí:  140 dkg oloupaných brambor, 1/2 šálku másla, 1/2 šálku mléka, 12 dkg kozího sýra, 3 lžíce nasekaného čerstvého kopru, 3 lžíce nakrájené pažitky, sůl, mletý pepř
Velké žluté brambory nakrájené na 2cm kostky ve velkém hrnci zalijte mírně osolenou vodou. Přiveďte je k varu a vařte, dokud brambory nezměknou natolik, že je lze snadno propíchnout vidličkou, asi 20 minut. Mezitím v malém hrnci na mírném ohni zahřejte máslo a mléko. Brambory slijte a částečně rozmačkejte. Přidejte máslo a mléko a pokračujte v rozmačkávání, dokud nevznikne hladká kaše. Vmíchejte kozí sýr, kopr a pažitku. Podle potřeby přidejte více mléka, abyste dosáhli požadované konzistence. Podle chuti osolte a opepřete.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka