Velikonoční hlavička s vepřovým masem - recept cpt. Cooka
6 porcí: 40 dkg vepřového plecka bez kostí, 20 dkg uzeného bůčku bez kostí, 5 vajec, 6 rohlíků, sůl, 1/4 mléka, zelená petrželka nebo pažitka, máslo
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem, v němž jsme rozkvedlali žloutky s trochou vývaru, lehce promícháme a necháme prosáknout. Přidáme drobně nakrájené vařené vepřové maso i vařený bůček, sůl, usekanou petrželku (pažitku), tuhý sníh z bílků a opět lehce promícháme. Těsto vložíme do pekáče silně vymaštěného máslem a zvolna upečeme. Velikonoční hlavičku podáváme teplou s malou přílohou brambor a se zeleninovým salátem, nebo studenou se sterilovanou zeleninou a kouskem pečiva.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka