Česneková bramborovo-jablečná polévka - recept cpt. Cooka
6 porcí: 2 lžíce másla, 3 šálky nakrájeného salátového fenyklu, 28 dkg brambor, 1 šálek nakrájené cibule, 2 stroužky česneku, 3 šálky kuřecího vývaru, 2.67 šálku jablek oloupaných a nakrájených na plátky, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1/2 šálku husté smetany, řecký jogurt (volitelně), kayenský pepř
Ve velkém hrnci rozpusťte máslo na středně nízké teplotě. Přidejte fenykl, brambory, cibuli a česnek. Za občasného míchání restujte 5 minut nebo dokud cibule nezměkne. Přidejte vývar, jablka, sůl a černý pepř. Přiveďte k varu, snižte teplotu. Přikryté vařte 10 minut, až brambory a jablka změknou, občas promíchejte. Pomocí ponorného mixéru rozmixujte polévku dohladka. (Nebo ji opatrně po částech přendejte do mixéru a rozmixujte dohladka v něm.) Vmíchejte smetanu. Podle chuti dochuťte další solí a černým pepřem. Porce dozdobte fenyklovou natí, jogurtem a kajenským pepřem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka