Citronové kuře na těstovinové rýži - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 lžíce olivového oleje, 2 pórky, 30 dkg těstovinové rýže orzo, 15 dkg chřestu, 5 dl kuřecího vývaru, 2 lžíce crème fraîche, 1 citrón, 25 dkg vařených kuřecích prsíček, 25 dkg mraženého hrášku, 1/2 svazku pažitky
V hrnci rozehřejte olej a na středním plameni 5 minut smažte očistěný, podélně napůl rozkrojený a následně nahrubo nakrájený pórek, v polovině doby přilijte trochu vroucí vody z konvice, aby se mírně spařil. Přidejte těstoviny orzo, chřest nakrájený na 4cm kousky a vývar a za stálého míchání vařte 10 minut na prudkém ohni.
Vmíchejte crème fraîche, citronovou kůru, citronovou šťávu, rozdrobené kuřecí maso, hrášek a většinu pažitky. Dochuťte a nechte 3-4 minuty na ohni, aby se kuře prohřálo, a v případě potřeby přidejte trochu vody na uvolnění. Rozdělte do misek a posypte zbylou pažitkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka