Rajčatová polévka s tahini - recept cpt. Cooka
4 porce:  65 dkg rajčat, 1  červená cibule, 5 lžiček tahini, 2 šálky zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř, extra virgin olivový olej, bazalka, smetana
Rajčata omyjte a rozkrojte na poloviny. Položte je na plech vyložený mastným papírem, osolte je a pečte 10 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Vyjměte je z trouby, nechte vychladnout a ještě teplé je zbavte slupek. Uvařená rajčata vložte do hrnce, přidejte nakrájenou červenou cibuli a tahini. Směs rozmixujte ponorným mixérem, zkontrolujte konzistenci a podle chuti přilijte zeleninový vývar, poté znovu rozmixujte, aby se ingredience promíchaly. Polévku nalijte do misek, ozdobte čerstvou bazalkou, čerstvě mletým pepřem, zakápněte olejem a dochuťte několika lžícemi smetany.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka