Cizrnový falafel - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg cizrny, 1 cibule, 1 stroužek česneku, římský kmín, zelená petrželka, sůl, mletý pepř, podzemnicový olej, tahini
Předvařenou cizrnu slijte a nechte ji oschnout na čisté kuchyňské utěrce. Potom cizrnu vložte do mixéru spolu s nakrájenou cibulí a česnekem. Dochuťte kmínem, solí a pepřem. Všechny ingredience smíchejte dohromady. Přidejte nasekanou petrželku a směs promíchejte, přelijte do velké nádoby a povrch zarovnejte. Mísu zakryjte potravinovou fólií a dejte na hodinu ztuhnout do lednice.
Vytvarujte malé kuličky a smažte je na oleji při 170 °C dozlatova. Hotový falafel vyjměte, položte na talíř s papírovými utěrkami a podávejte horký s omáčkou tahini.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka