Pečená treska s těstovinovou rýží a pikantní klobásou - recept cpt. Cooka
4 porce:  2 lžíce olivového oleje, 1  cibule, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky pálivé uzené papriky, 1 lžička sušené dobromysli, 35 dkg těstovinové rýže (orzo), 8 dl kuřecího vývaru, 4 lžíce rajčatového protlaku, 1 snítka rozmarýnu, 2 nakládané červené papriky, 3 dkg černých oliv, 4 dkg klobásy (pikantní: choziro, nduja), 2 lžíce šlehačky nebo mascarpone, 4 plátky tresky, 1/2 svazku zelené petrželky, hlávkový salát na podávání
Troubu předehřejte na 200 °C. Ve velké mělké zapékací misce nebo velké pánvi odolné proti ohni rozehřejte olej. Vsypte nadrobno nakrájenou cibuli a se špetkou soli ji na mírném ohni smažte 10 minut nebo dokud nezměkne a nezprůsvitní. Přidejte rozdrcený česnek, mletou papriku a oregano a povařte minutu. Přidejte orzo a rajčatový protlak a postupně přilévejte horký vývar. Přiveďte k varu, vmíchejte rozmarýn, papriky nakrájené na plátky, polovičky oliv a jemně nakrájenou klobásu a podle chuti dochuťte. Za občasného míchání vařte 5 minut a poté vmíchejte smetanu nebo mascarpone. Posaďte na směs tresčí filátka a pečte je v troubě odkryté 12-15 minut, až jsou propečené. Posypte nasekanou petrželkou a podávejte se salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka