Kokosové kari z máslové dýně a kešu - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 cm zázvoru, 2 lžíce jemného karí koření, 40 dkg kokosového mléka (konzerva), 20 dkg nakládaných rajčat, 7.5 dkg oříšků kešu rozmixovaných na jemný prášek, 4 lžíce rozinek, 40 dkg cizrny z konzervy, 75 dkg máslové tykve, 2 dl vody
Olej rozehřejte ve velkém hrnci na středním plameni. Vhoďte cibuli nakrájenu nadrobno a za pravidelného míchání ji smažte, dokud nezměkne, asi 10 minut. Přidejte najemno nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor a kari a za stálého míchání osmahněte asi 20 sekund.
Přilijte kokosové mléko, rajčata, kešu oříšky, rozinky, cizrnu a na kousky nakrájenou dýni. Přilijte vodu, přiveďte k varu a ihned snižte teplotu na minimum. Vařte odkryté, dokud dýně nezměkne, asi 20 minut, občas promíchejte, aby se nepřichytila. Podle potřeby dochuťte.
Příloha: rýže, chléb naan
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka