Gnocchi se slaninou, hráškem a mozzarellou - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 20 dkg anglické slaniny, 40 dkg gnocchi, 2 dl zeleninového vývaru, 10 dkg mraženého hrášku, 15 dkg crème fraîche, 10 dkg špenátu, 1 hrst bazalky nebo dobromysli, 12.5 dkg mozzarelly
Ve velké pánvi na mírném až středním ohni rozehřejte polovinu olivového oleje a 5 minut na něm smažte nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezačne měknout. Přidejte rozdrcený česnek a vařte další 2 minuty. Cibuli a česnek vyjměte na talíř a dejte stranou.
Zvyšte teplotu na střední a přidejte do pánve zbývající olej. Přidejte kostičky slaniny a smažte ji 5 minut, dokud nebude křupavá, poté přidejte noky a smažte je dalších 4-5 minut, dokud se nezačnou vybarvovat. Do pánve vraťte cibuli a česnek spolu se zeleninovým vývarem a hráškem. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte 5-7 minut, dokud noky nezměknou. Vmíchejte crème fraîche a zahřívejte na mírném ohni, dokud omáčka mírně nezhoustne. Přidejte mladý špenát a nahrubo nasekanou bazalku (oregano), míchejte, dokud listy nezavadnou, poté posypte mozzarellou a dobře osolte a opepřete. Podávejte s křupavým chlebem a velkým zeleným salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka