Toskánské kuřecí těstoviny - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 lžíce olivového oleje, 30 dkg třešňových rajčat, 30 dkg celozrnných penne, 2 stroužky česneku, 1 lžíce rajčatového protlaku, 7.5 dkg sušených rajčat, 20 dkg mladého špenátu, 20 dkg vařených kuřecích prsíček, 10 dkg crème fraîche, 3 dkg bazalky, 5 dkg parmazánu
Na těstoviny přiveďte k varu velký hrnec osolené vody. Mezitím v hluboké pánvi s poklicí nebo ve velkém hrnci rozehřejte olej, přidejte rozpůlená cherry rajčata a špetku soli a na mírném ohni je 5 minut vařte, dokud nezačnou měknout. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Vraťte se k cherry rajčatům, vmíchejte utřený česnek, rajčatový protlak a sušená rajčata nakrájená na plátky a vařte další 2 minuty. Do pánve přidejte špenát. Přikryjte pokličkou a nechte 3 minuty zavadnout. Odkryjte, vmíchejte kuřecí maso rozdrobené na kousky a smetanu a prohřejte. Vmíchejte nasekanou bazalku a podle chuti okořeňte solí a pepřem.
Ponechte si naběračku vody z vaření těstovin a těstoviny slijte. Těstoviny promíchejte s omáčkou a přidejte tolik vody z vaření, aby se obalily. Rozdělte je do misek a posypte parmazánem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka