Platýs po provensálsku - recept cpt. Cooka
Limandes à la provençale
4 porce: 2 platýsi, 6 rajčat, 4 brambory, 2 dl suchého bílého vína, 2 stroužky česneku, 1 citrón, několik černých oliv, několik snítek rozmarýnu, několik snítek tymiánu, 1 lžíce fenyklu, olivový olej, sůl, mletý pepř
Předehřejte troubu na 180 °C (plynovou na stupeň 6). Rajčata opláchněte a vyjměte z nich semínka. Brambory opláchněte a nakrájejte na plátky. Rajčata, plátky brambor a černé olivy vložte do vymazané zapékací misky. Česnek rozdrťte. Na zeleninu rozložte česnek, tymián a rozmarýn. Pokapejte olivovým olejem a pečte 40 minut. Pravidelně míchejte.
Velkou zapékací mísu nebo plech vymažte olivovým olejem. Filátka z ryby vložte do misky. Osolte a opepřete. Rozdrťte semínka fenyklu a posypte jimi rybu. Citron nakrájejte na plátky a 2 plátky položte na každé filé. Potřete rybu bílým vínem a pečte ji asi 15 minut v troubě. V případě potřeby přidejte ještě trochu vína. Podávejte na pečené zelenině.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka