Vepřové rillette - recept cpt. Cooka
Rilletes de porc
8 porcí: 1.5 kg vepřové kýty s kostí, 80 dkg čerstvého vepřového bůčku, 2.4 dkg soli, 4 g mletého pepře, 1 stroužek česneku, 1 cibule, 2 hřebíčky, 1 bouquet garni
Maso nakrájejte na 5 cm velké kostky. Vložte je do keramického kastrolu i s kostmi. Přidejte koření, cibuli se zapíchnutymi hřebíčky a zalijte vodou. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu, přikryjte a pomalinku polehoučku vařte 5 hodin. Vyjměte kosti, slijte maso, vývar si ponechte. Maso rozmačkejte v míse vidličkou na vlákna. Přilijte vývar a silně míchejte, aby se maso spojilo. Naplňte čtyři sklenice a neprodyšně je uzavřete. Přiveďte velký hrnec s vodou k varu, postavte sklenice na oheň a nechte je tam 10 minut sterilizovat. Vyjměte je, nechte vychladnout a poté je dejte na 12 hodin do chladničky. Podávejte chlazené.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka