Saltimbocca di pollo alla Romana - recept cpt. Cooka
Kuřecí saltimbocca
4 porce: 4 kuřecí prsíčka, 4 plátky pršutu, 4 listy šalvěje, 1/3 šálku suchého bílého vína, 1/4 lžičky soli, 1/4 mletého pepře, bylinková směs - petrželka, dobromysl, šalvěj, na ozdobu
Saltimbocca je oblíbené římské jídlo, které se často připravuje z telecího masa obloženého nebo obaleného prosciuttem a šalvějí. Na pergamenový nebo voskovaný papír položte na každý kousek kuřecích prsou rozklepaných natenko 1 plátek prosciutta a 1 lístek šalvěje. Kuře srolujte od kratších konců a zajistěte párátky. Na pánvi rozehřejte máslo na středně vysokou teplotu. Přidejte srolované kuře a opékejte ho, dokud dobře nezhnědne, 2 až 3 minuty z každé strany. Vmíchejte víno, sůl a pepř. Snižte teplotu, přikryté duste 8 až 10 minut nebo dokud teploměr vložený do středu závitků nezaznamená 74 °C. Kuře vyjměte a nechte 5 minut odpočinout. Mezitím nechte šťávu z pánve vařit, dokud se mírně nezredukuje, asi 3 minuty. Podávejte s kuřetem ozdobené bylinkami na lehce ochucených orzo těstovinách.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka