Marocký zeleninový guláš s quinoou - recept cpt. Cooka
4 porce: sůl, mletý pepř, 1 lžička kurkumy, 1.5 lžičky mletého kmínu, 1 lžička mleté skořice, 1 konzerva cizrny, 1 hrst koriandrových lístků, 3/4 šálku propláchnuté quinoy, 1/2 citrónu na šťávu i kůru, olivový olej, 1 cibule jemně nasekaná, 2 mrkve nakrájet na kostičky, 3 stonky řapíkatého celeru nakrájené na plátky, 1 brambora na kostičky, 1 paprika také na kostičky, 40 dkg rajčat z konzervy, 8 sušených meruněk, 3 šálky zeleninového vývaru, chilli vločky
Zahřejte velký hrnec s olivovým olejem na mírném ohni. Přidejte cibuli a smažte ji 3 minuty. Přidejte mrkev, celer, brambory a papriku a vařte 5 min. Potom přihoďte česnek, rajčata, plátky meruněk, zeleninový vývar, chilli, sůl a pepř, kmín, kurkumu a skořici a vařte s přiklopenou pokličkou 25 minut. Odstraňte pokličku, přidejte cizrnu a koriandr a vařte dalších 10 minut.
Quinou vložte do malého hrnce zakrytého vodou. Přiveďte ji k varu a vařte 14 minut, dokud nebude světlá a nadýchaná. Vmíchejte citronovou šťávu a podávejte posypané čerstvým koriandrem a quinoou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka