Kořeněné cizrnové ragú s květákem - recept cpt. Cooka
Spiced chickpea & cauliflower stew
4 porce: 2 lžičky kurkumy, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička mletého koriandru, 1/2 lžičky cayenského pepře, sůl, mletý pepř, 1 květák, 3 mrkve, olivový olej, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 konzervy cizrny, 1 konzerva nakládaných rajčat, 1 konzerva kokosového mléka, 1 hrst koriandrových lístků nebo petrželky, mandle
Předehřejte troubu na 220 °C a vyložte 2 plechy pečicím papírem. V malé misce smíchejte kurkumu, zázvor, skořici, kmín, koriandr, kajenský pepř, mořskou sůl a pepř. Malé růžičky květáku a kousky mrkve promíchejte s olivovým olejem a posypte kořením. Květák a mrkev položte na plechy a pečte 25 minut.
Ve velkém hrnci rozehřejte na středním plameni trochu olivového oleje. Na oleji 3 minuty osmahněte cibuli, poté přidejte česnek, cizrnu, rajčata a zbytek koření. Mícháme, dokud se nespojí. Přidejte květák a mrkev a vařte s pokličkou dalších 20 minut. V případě potřeby přidejte trochu vody. Během posledních 5 minut vaření přidejte kokosové mléko a dobře promíchejte. Dochuťte čerstvými bylinkami a mandlovými lupínky.
Příloha: kuskus, hnědá rýže, quinoa nebo křupavý chléb
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka