Studené nudle se sečuánským pepřem - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 lžička sečuánského pepře, 4  šalotky, 4 stroužky česneku, 2 lžíce sezamových semínek bílých či černých, 1.5 lžičky drcených vloček červené papriky, 1 šálek rostlinného oleje, 1/2 šálku sójové omáčky tamari, 3 lžíce aceta balsamica, 2  kukuřičné klasy, 34 dkg fazolových lusků, 22 dkg nudlí udon nebo soba
Střenkou kuchařského nože rozdrťte zrnka sečuánského pepře na hrubo. Pokud máte mlýnek na koření, můžete to udělat i v něm. Existují dva hlavní druhy sečuánského pepře: zelený, který je citrusový a květinový, a červený, který je zemitější. Volba je na vás. Přendejte do velké žáruvzdorné servírovací mísy a přidejte na tenké plátky nakrájenou šalotku, jemně nasekaný česnek, sezamová semínka a vločky červené papriky.
V malé těžké pánvi zahřejte olej, dokud se neobjeví první náznak kouře. Olej ihned opatrně nalejte do mísy se směsí zeleniny se sečuánským pepřem. Tato technika uvolní chutě aromatických látek, aniž by se připálily. Vmíchejte tamari a ocet a dresink osolte, nechte vychladnout.
Vyloupaná kukuřičná zrna uvařte ve velkém hrnci s vroucí hojně osolenou vodou, dokud nebudou jasně žlutá a měkká, asi 30 sekund. Pomocí děrované lžíce kukuřici přendejte do velké mísy se studenou vodou a nechte vychladnout. Zelené fazolky šikno nakrájené na tenké plátky uvařte ve stejném hrnci s vodou, dokud nejsou jasně zelené a měkké, asi 1 minutu. Opět pomocí děrované lžíce je přendejte do mísy s kukuřicí a nechte vychladnout. Slijte vodu, zeleninu dejte stranou. Vraťte vodu v hrnci do varu a uvařte nudle podle návodu na obalu. Slijte je a propláchněte pod tekoucí studenou vodou, nechte dobře okapat. Přidejte nudle, odloženou kukuřici a zelené fazolky do mísy s dresinkem a promíchejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka