Pečená růžičková kapusta s brusinkami - recept cpt. Cooka
6 porcí:  50 dkg růžičkové kapusty, 2 lžíce olivového oleje, 2 hrsti kadeřavé kapusty, 10 dkg čerstvých brusinek, 5 dkg pekanových či vlašských ořechů, 1 lžíce javorového sirupu, 1 lžíce aceta balsamica, sůl, mletý pepř
Troubu předehřejte na 180 °C s ventilátorem, plyn na stupeň 6. Očistěnou růžičkovou kapustu (rozpůlenou, je-li příliš velká) vyklopte na plaech vymazaný olejem a dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem. Pečte 15 minut, pak na plech přidejtte nakrájenou kapustu, brusinky a nahrubo nalámané ořechy a pečte dalších 10 minut.
Opečenou zeleninu pokapejte javorovým sirupem a octem, podle chuti ji ještě trochu dochuťte, pak vše promíchejte a podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka