Polpettone ai salumi - recept cpt. Cooka
Sekaná se salámem
6 porcí: 50 dkg mletého telecího masa, 10 dkg mortadelly, 10 dkg šunky, 5 dkg parmazánu, 2 vejce, 4 plátky chleba, 1 citrón chemicky neošetřený na kůru, 1 stroužek česneku, 1 svazek zelené petrželky, 1 svazek tymiánu, 1 sklenka mléka, 2 sklenky bílého vína, muškátový oříšek, sůl, mletý pepř
Z chleba odstraňte kůrku, namočte jej v mléce a vymačkejte. Oloupejte a nasekejte česnek. Bylinky umyjte a nakrájejte. Smíchejte připravené ingredience s masem, salámem a šunkou nakrájenými na kostičky, vejci, strouhaným parmezánem, citronovou kůrou a okořeňte strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem. Všechno zpracujte rukama po dobu několika minut, abyste získali směs co nejhomogennější.
Směs pak vytvarujte do tlusté šišky, zabalte ji do hliníkové fólie a konce uzavřete jako na bonbónu. Položte to na nepřilnavou pánev, přilejte na dno víno a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 30 minut.
Odstraňte hliníkovou fólii ze sekané a tu vložte zpět do pánve. Je-li to nutné, zřeďte omáčku trochou horké vody a pokračujte v pečení v troubě dalších 20 minut, několikrát maso otočte, aby bylo rovnoměrně zlaté. Podávejte teplé nebo studené. A pokud chcete, doplňte brokolicovými růžičkami restovanými na oleji, česneku a chilli.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka