Modifikovaný Milčin chlebík - recept cpt. Cooka
450 g:  1.5 dl vody, 1 lžička octa, 1 lžička oleje, 17.5 dkg hladké mouky, 5 dkg hladké žitné mouky celozrnné, 5 dkg krupice, 1 lžička soli, 1/2 lžičky moučkového cukru, 1 lžička drceného kmínu, 7 g kvasnic, 1 špetka chilli
V míse robotu necháme chvíli rozdělat kvásek z vlažné vody, cukru a nadrobených kvasnic. Pak přidáme ocet, olej, všechny sypké suroviny a hákem důkladně vyhněteme do hustšího těsta. Po půlhodině kynutí těsto zformujeme rukama do válce a přeneseme do malé chlebové formy (silikonové nebo s nepřilnavým povrchem) a dáme v ní přikryté utěrkou opět do tepla kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Pečeme 5 minut na 200 °C a dalších asi 15 minut při teplotě snížené na 180 °C, můžeme párátkem zkoušet stav uvnitř. Krátce necháme odpočinout, vyklepneme z formy na rošt a po vychladnutí si dáme pozor, ať jej nesníme všecek naráz.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka