Bramborový chléb s prefermentem - recept cpt. Cooka
560 g:  

na preferment: 1.1 dl vody, 10.6 dkg pšeničné chlebové mouky, 1.1 g kvasnic,

dále pak: 5.6 dkg vařených a nastrouhaných brambor, 7.1 dkg bílého jogurtu, 7 cl vody, 1.5 lžičky drceného kmínu, 1.5 lžičky soli, 3/4 lžíce oleje, 3/4 lžičky moučkového cukru, 7.1 dkg žitné mouky celozrnné, 7.1 dkg chlebové mouky, 12.3 dkg hladké mouky, 5 g kvasnic

Suroviny pro preferment smícháme v míse a necháme asi 10 hodin v teple kvasit. Potom do pekárny dáme vykvašený preferment a všechny ostatní suroviny a použijeme program Těsto. Z vykynutého těsta uděláme bochník, omoučíme ho a dáme kynout do moukou vysypané ošatky.
Po nakynutí opatrně vykulíme na plech s pečící fólií a upečeme (230 °C 15 min a pak 200 °C asi 30min).
http://www.pekarnomanie.cz/bramborovy-chleb-s-prefermentem/

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka