Cizrnová polévka s pekingským zelím - recept cpt. Cooka
Pasta, ceci e cavolo cinese
4 porce: 20 dkg cizrny, 20 dkg těstovin, 6 listů pekingského zelí, 1 stroužek česneku, 1 stonek rozmarýnu, extra virgin olivový olej, chilli, sůl
Cizrnu vložte do misky, podlejte ji studenou vodou a nechejte přes noc namočit. Poté ji sceďte a vařte ve vroucí vodě asi 40 minut. Na pánvi opečte oloupaný stroužek česneku s několika větvičkami rozmarýnu, špetkou chilli papričky a kapkou oleje, potom přidáme pekingské zelí, umyté a nakrájené na proužky, necháme ho zavadnout a přidáme špetku soli.
Uvařte malé zavářkové těstoviny v dobře osolené vodě. Cizrnu slejte, odložte část stranou a ostatní rozmixujte s několika naběračkami vody z těstovin, abyste získali poměrně hustý krém. Vlejte jej do hrnce a přiveďte téměř k varu. Zcezené těstoviny vložte do hrnce s cizrnovým krémem. Přidejte cizrnu ponechanou stranou a zelí, povařte 2 minuty, případně přidejte trochu vody na zředění a podávejte.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka