Štrúdl na slano - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 lžíce rozinek, 30 dkg mletého vepřového masa, 2 jablka, citrónová šťáva, 1 vejce, 2 lžíce piniových semínek, tymián, sůl, mletý pepř, 1 plátek lístkového těsta, 15 dkg uzeného sýra scamorza
Vložte rozinky do malé misky s teplou vodou. Mezitím co bobtnají, na nepřilnavé pánvi s trochou oleje opečeme mleté vepřové maso.
Oloupejte jablka, nakrájejte je na proužky a zakapejte citronovou šťávou, aby neztmavla. Maso smíchejte s jablky, vajíčkem, piniovými oříšky, odkapanými rozinkami, nastříhanou větvickou tymiánu, solí a pepřem. Rozbalte balíček hotového obdélníkového listového těsta, do středu vložte připravenou směs, přikryjte nakrájeným uzeným sýrem scamorza a stočte. Utěsněte konce a přeneste závin na plech vyložený pergamenovým papírem, potřete jej rozpuštěným máslem a pečte 20 minut při 180 stupních.
Závin podáváme nakrájený na plátky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka