Jablečný tatin s camembertem - recept cpt. Cooka
Tatin aux pommes et au camembert
6 porcí:  1  křehké těsto, 5  jablek, 12 koleček andouille de vire (vepřové klobásky z Normandie), 1  camembert, 4 lžíce medu, 10 cl černého piva (v originálním receptu samozřejmě taky normandské), 1 hrst pažitky
Jablka oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny. Med rozehřejte na pánvi vhodné i do trouby, třeba s odnímatelnou rukojetí. Přihoďte jablíčka a zalejte je pivem, prohřívejte je, dokud se pivo neodpaří. Poklaďte na ně kolečka klobásky a poté plátky camembertu, zasypejte nasekanou pažitkou. Nakonec zakryjte plátem křehkého těsta, přebývající okraje zastrkejte dovnitř kolem okrajů pánve. Dejte na 30-35 minut do trouby předehřáté na 180 °C. A ještě teplé pak překlopte na dostatečně velký talíř.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka