Dýňový cornbread - recept cpt. Cooka
6 porcí: 5 dkg másla (plus něco na vymazání formy), 30 dkg kukuřičné mouky, 15 dkg hladké mouky, 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička sody, 2 vejce, 42.5 dkg dýňového pyré, 2.5 dl podmáslí nebo bílého jogurtu, sůl, 2 chilli papričky,
na máslo: 15 dkg másla, 2 nakládané jalapeño papričky
Troubu předehřejte na 190 °C, kulatou formu o průměru 30 cm vytřete máslem. Ve velké míse smíchejte mouky s práškem do pečiva a sodou, zalejte podmáslím a rozpušteným máslem, přidejte nadrobno nasekané chilli papričky a vše dobře zpracujte v hladké těsto. Urovnejte je do formy a pečte 50 minut až hodinu do zlatova.
Během pečení připravte k chlebu ostřejší pomazánku: nakládané papričky zbavíte semínek a s máslem a trochou láku rozmixujete dohladka. Podávat můžete chléb s pomazánkou teplý i studený, měl by vydržet až tři dny nebo zabalený v ledničce i týden.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka