Jarní chřestový koláč - recept cpt. Cooka
Sfogliata sapor primavera
8 porcí: 50 dkg zeleného chřestu, 23 dkg lístkového těsta, 6 dkg čerstvého kozího sýra, 6 dkg parmazánu, 6 dkg Salva Cremasco DOP (nebo jiný drobivý kravský sýr), 5 dkg mléka, 4 vejce, sůl, mletý pepř
Obdélníkový plát lístkového těsta s pečícím papírem vložte na pekáč (26×22 cm), zvedněte okraje, dno propíchejte vidličkou. Smíchejte vajíčka s mlékem a strouhaným parmazánem, pak přimíchejte kozí sýr, sůl a pepř. Zelený chřest očistěte, odlamte konce stonků. Povařte ve vřící osolené vodě 3 minuty, osušte. Na těsto nalijte vaječnou směs, poklaďte chřestem a navrch nadrobte kravský sýr. Pečte při 180 °C po dobu 20-25 minut. Vyjměte z trouby a podle potřeby doplňte lístky čerstvé majoránky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka