Badyánové meruňky s medem - recept cpt. Cooka
3 dávky:  2.35 dl bílého vinného octa, 8 cl vody, 6.6 dkg krystalového cukru, 11.5 dkg medu, 2  badyány, 2 lžičky celého pepře, 57 dkg meruněk
V malém hrnci smícháme vinný ocet, vodu a cukr, med, podrcený černý pepř a badyán. Přivedeme k varu, potom zakryjeme pokličkou, odstavíme a necháme 20 minut rozležet. Rozpůlené a vypeckované meruňky naskládáme do malých (235 ml) sklenic, které jsme před tím sterilizovali i s víčky vřící vodou. Nálev znovu přivedeme k varu a přes sítko jím meruňky zalejeme. Sklenice uzavřeme a kompot buď sterilujeme 15 minut v horké vodě, nebo necháme vychladnout v pokojové teplotě a pak skladujeme až 4 týdny v ledničce.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka