Torresmos açoreanos - recept cpt. Cooka
Azorská vepřová pečeně
8 porcí:  45 dkg chilli papriček (serranos, jalapeños), 10 stroužků česneku, 1/4 šálku mleté papriky, sůl, 1/2 šálku suchého bílého vína, 1/2 šálku suchého červeného vína, 90 dkg vepřového ramínka, 3 lžíce rostlinného oleje, mletý pepř
Papričky zbavíme semínek, česnek oloupeme a s paprikou a solí rozmixujeme na hustou kaši. Tu smícháme v míse s bílým i červeným vínem a potom i s masem nakrájeným na jednotlivé porce. Zakryjeme fólií a dáme odležet, minimálně přes noc, ale lépe 48 hodin.
Troubu předehřejeme na 190 °C. Větší pekáč vymažeme olejem a maso do něj dáme i s vinnou marinádou. Pečeme odkryté zhruba hodinu, občas obrátíme, dokud vnitřní teplotu masa neukáže zapíchnutý teploměr 66 °C. Po vytažení z trouby necháme 5 minut odpočinout, nakrájíme proti vláknu na tenké plátky a hned podáváme.
Příloha: rajčatová rýže

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka