Rychlý mrkvový flatbread recept cpt. Cooka
10 kusů:  1 lžíce kypřícího prášku do pečiva, 1.8 šálku hladké mouky, 1.8 šálku žitné mouky ve směsi s pšeničnou, 1 lžička soli, 5 dkg másla, 10 dkg mrkve, 1.8 šálku kyselého mléka
Předehřejte troubu na 250 °C. Smíchejte prášek do pečiva, univerzální pšeničnou mouku, směs žitné a pšeničné mouky v misce se solí. Přidávejte máslo a špičkami prstů je vpravte do směsi mouky. Vmíchejte nastrouhanou mrkev a fermentované mléko. Vše zpracujte do lepkavého těsta. Vyklopte těsto na pomoučený vál. Posypejte moukou i svrchu a válečkem vyválejte na placku. Vykrajujte kolečka o průměru 10-12 cm, které seshora propichujte vidličkou. Chleby klaďte na plech vyložený papírem na pečení a pečte je uprostřed trouby asi 10 až 12 minut. Nechte je vychladnout na plechu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka