Třešně maraschino - recept cpt. Cooka
1 dávka: 2 šálky vypeckovaných třešní, 2 šálky vodky, 1 šálek moučkového cukru, 1 lžička mandlové esence
Tradiční maraschino třešně jsou naloženy v likéru maraschino. Prvotřídní vodka a trochu mandlového výtažku udělá ovšem také slušný výsledek, živou třešňovou chuť a zářivě červenou barvu. Nevynechejte cukr, přidává chuť a pomáhá udržovat strukturu ovoce tak, aby třešně neměkly.
Sterilizujte zavařovací sklenice ponořením do vroucí vody na 10 minut. Smíchejte třešně, vodku, cukr a mandlový extrakt v míse a protřepte, aby se cukr rozpustil. Ponechte stranou na chladném, tmavém místě po dobu 5 dnů, aby se chuti mohly rozvíjet. Denně je protřepejte. Uchováte je potom v ledničce až 4 měsíce, ale tak dlouho tam určitě nevydrží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka