Plněné žampióny - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg žampiónů, 4 lžíce olivového oleje, 1  cuketa, 1  cibule, 1 list řapíkatého celeru (zeleninu nakrájet nadrobno), 1 lžíce kaparů, 2 lžíce opražených a nasekaných mandlí, 1/2 lžičky bazalky, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, sůl, tabasco
U žampiónů odřízneme nožičky a nakrájíme je najemno. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, přidáme cuketu, nakrájené nožičky žampiónů, cibuli a celer, a za pravidelného míchání vaříme 15 minut. Přidáme Tabasco, kapary a bazalku, plamen snížíme na minimum, přikryjeme pokličkou a dusíme 10 minut. Přidáme petrželku a pánev odstraníme z ohně. Hlavičky žampiónů pomažeme olejem a posolíme. Hlavičky položíme na plech, naplníme připravenou směsí a pečeme v rozpálené troubě při 200°C asi 10 minut. Posypeme mandlemi a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka