Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem - recept cpt. Cooka
Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero
4 porce:  35 dkg krevet již očistěných, 1/4  červené cibule, chilli, 1 stroužek česneku, mák, bílé víno, sůl, extra virgin olivový olej, pažitka,

nočky: 15 dkg cizrnové mouky, 5 dkg hladké mouky 00, 2  vejce, 10 dkg pyré z červené řepy, 5 cl vody, pažitka, sůl

Noky: promíchejte mouku, vodu, vejce a pyré z červené řepy v míse. Přidejte nasekanou pažitkou, osolte a míchejte, dokud nedostanete husté lepkavé těsto (v případě potřeby můžete naředit přidáním více vody). Zakryjte a nechte ho půl hodiny odpočívat. Dejte na oheň hrnec s velkým množstvím osolené vody a přiveďte k varu. Děrovaným cedníkem na halušky nebo späztle nechte kapat těsto přímo do vody, pomalu měňte jeho polohu dokola.
Mezitím osmažte stroužek česneku a cibuli, jemně nasekanou, v pánvi na trošce oleje. Přidejte krevety, podélně rozkrojené, okořeňte drcenou chilli papričkou a osmahněte 1-2 minuty. Zalejte trochou vína, posypejte makovými semínky a dosolte. Když nočky vyplavou, vyberte je děrovanou naběračkou do pánve a pár minut prohazujte s krevetami. Podávejte posypané sekanou pažitkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka