Čočková polévka s brokolicí a krevetami - recept cpt. Cooka
Minestra di lenticchie con cimette di broccoli
4 porce: 8 dkg čočky, 1.5 l vody, 20 dkg brokolice romanesco, bouquet garni, 2 dkg cibule, 2 dkg mrkve, 2 dkg řapíkatého celeru, 20 dkg krevet, extra virgin olivový olej, sůl
Opláchněte čočku, dejte do kastrolu a zalijte studenou vodou. Přidejte bouquet garni a pod pokličkou vařte na mírném ohni, čas od času odstraňte z povrchu pěnu. Když je čočka uvařená, vypněte sporák, trochu osolte a nechte odpočinout aspoň 30 minut. Brokolici uvařte během pár minut v osolené vodě, vodu zceďte a kousky brokolice přidejte k čočce. Těsně před podáváním oloupejte krevety a odstraňte tmavé vlákno střívka. Nakrájíejte je na malé kousky a promíchejte se špetkou soli a 1 polévkovou lžíci oleje. Očistěnou cibuli, celer a mrkev nakrájejte na malé brunoise kostičky, osmahněte v malém kastrolku na oleji, zakryjte a nechte ji změknout na malém plameni asi deset minut. Krevety protřepejte několik minut na horké pánvi. Polévku rozdělte na jednotlivé talíře, doplňte zeleninou, krevetami a kapkou oleje a podávejte.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka