Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem - recept cpt. Cooka
Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto
4 porce: 28 dkg těstovin, 20 dkg brokolice, 20 dkg tresky, 2 dkg piniových semínek, několik snítek kopru, 1 stroužek česneku, 4 dkg semínek amarantu, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl
Nakrájejte čísté filé na kostky, jemně osolte a zasypte sekaným koprem. Zakryjte a přeneste do chladničky na půl hodiny. Omyjte brokolici, očistěte ji a nalámejte na malé kousky, vhodné pro rychlé uvaření. Piniová semínka opražte v pánvi nasucho. Těstoviny mezze maniche (krátké trubky) dejte vařit do velkého množství osolené vody. Asi 6 minut před koncem přidejte brokolici a vařte ji dál s těstovinami. Mezitím na oleji osmažte drcený česnek, přidejte kousky ryby a několik minut povařte. Do jiné pánve s nepřilnavým povrchem nasypte hrst amarantu, zakryjte, občast protřeste a na středním plameni počkejte, dokud nezačne pukat jako popcorn. Slejte vodu z těstovin, přeneste je do pánve s treskou a pár minut na vyšším plameni nechte chytit chuť. Při podávání posypejte porce amarantem a piniemi.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka